20 September, 2010

The Tale of Scrotie McBoogerballs

Rasa macam bekurun lama... ku rahsiakan.... cinta ku pada mu... hehehhehehhehehe.... tak sangka dah bebulan bulan lamanyer gua tak menulis aper aper pun kat blog gua nih.... jadik gua rase masa yg terbaik utk menyambung penulisan gua adalah pada hari gua selamat masuk kelab org org 30-an.... mungkin milestone bagi sesetengah org tapi pada gua macam sama ajer... gua rase biler ajer gua dah melangkah ke alam perkahwinan... itu dah kire mcm milestone besar dah.. pastuh siap dapat anak lagik.. jadik turning 30 nih macam kacang antu ajer laa kalo nak kire... mungkin jugak pada sesetengah org turning 30 jadik macam pressure lebih lebih lagik kalo diorg tak kawen lagik.. ataupun pada org yg masih mengejar cita cita yg tak sampai dan sebagainyer... tapi pada gua tetap rase sebegituh... biar laa umur meningkat mengikut IC... asalkan hati tetap seperti dulu.... yg gua rase mmg betepatan dgn jiwa gua sekarang nih.... yg bukan setakat dapat di lihat dari segi zahir.. tetapi jugak dari segi batinnyer.... gua pun tak-dan lagik nak pakai baju org tua dan becakap mcm org org tua.... sebab sesungguhnyer gua mmg tak tua lagik... kalo ikut ukuran umur secara batin.. mungkin baru baru nak masuk universiti... tak pun dah semester 3 - 4 yg di mane masa diabiskan buat menda menda yg menyenangkan jiwa raga ajer.....

jadik biasernyer kalo dah masuk 30 nih org akan check balik tentang kejayaan, kegagalan dan pekara pekara lain yg besangkut paut.... yer laa... katakan korg ade buat list menda menda yg korang nak by the time 30 thn.. cthnyer mcm nak kawen... check... macam nak keta besa... takde check.. macam nak gaji lebih byk dari pada meto, titi, haris, bob (NOT combined)... tak check.... nak anak ... check check.... nak beli umah... tak check... nak bebas utang... tak check... dan bla bla bla.... jadik dari situh bole laa kite evaluate pencapaian kite.... pastu buat plan utk next 30 yrs akan datang supaya memaner yg tak dpt lagik bole dapat sblm mencecah 40 tahun plak... kalo gua ada list sebegituh pun gua rase buat mengabiskan beras ajer sbb banyak menda yg takkan dpt dan byk menda tak dapat nak dicapai pun.... itu laa idup nih die berterusan.... keputusan keputusan yg lu buat sblm sblm nih yg akan menentukan masa depan kite.. jadik sekiranyer gua sekarang nih sudah kawen beranak 2.... ada utang dekat 1 juta ringgit... takde umah, bla bla bla semuanyer adalah ketentuan yg telah tejadik disebabkan keputusan keputusan gua yg lepas... jadik kepada sesape yg sedang membaca (gua harap ade lagik) blog gua nih.. diharapkan besaba dan pike semasak buah durian yg nk gugur sblm membuat aper aper keputusan.... sbb idup takde giar gostan (reverse)... die ade drive ajer.....

aper lagik nak tulis dah lama tak menulis... nk tau kisah kisah baru ??? dulu gua guna blog nih utk tulis update sbb kengkawan tak dpt nak jumpa... tapi kengkawan dan especially keluarga dah jumpa tiap tiap minggu... jadik korg korg sendiri pun nampak bahwa idup gua tak byk berubah... walaupun ade perubahan dari segi fizikal (tapi gua masih lagik perasan tak byk... hehehheheheheheh) lain lain perubahan takde.... citenye tetap sama jugak gituh gituh... awal tahun hari tuh gua tak dpt pegi balik uk... sbb polisi polisi bodoh negara maju 1Malaysia kite nih.... pastuh gua diamik sebagai pekerja sementara kat tempat kerja yg gua tak bole blah pun dalam masa 5 tahun nih (begini laa cara org org kat negara maju membuat polisi.... bijak bijak)... pastuh gua kena rompak besama keluarga mertua gua (satu lagik cth kebagusan keidupan di malaysia)... dan yg lain lain ... seperti biaser aa.. bangun pagi.. pegi keja balik keja... keja keja rutin harian... dpt gaji baya utang .. abis duit gaji... tunggu lagik gaji bulan depan.. etc. etc.... antara sebab sebab kenapa blog nih dah bebulan takde cite... sebab sememangnyer gua takde cite... kalo asik nak cite masalah (i.e., org umah gua x dpt keja... mak metua gua sakit)... gua rase lama lama org lain pun takde mood nak baca.... baik diorg pegi baca blog blog politik yg lebih sensasi daripada kisah idup gua yg asik masalah ajer.. masalah pun takde laa mcm org org kat palestine yg hari hari ade kebarangkalian nak kena tembak... paham paham.....

ooo yer... kepada sesapa yg masih lagik sudi nak bekunjung ke blog gua nih.... gua ucapkan selamat hari raya dan terima kasih atas sokongan padu yg telah diberikan... nampak sgt korang mmg takde keja nak buat kat opis dan seboleh bolehnyer malas nak memproduktifkan diri... taper gua mmg memahami keadaan yg sebegituh sbb gua pun sememangnyer malas jugak mcm tuh... kekekekekekekekekkeekke.... gua akan cuber selepas nih utk membangunkan dan memberikan cerite cerite lebih sensasi kepada korang semua.... gua cuber laa korek memaner yg patut... harapan dan impian sblm umur 40 tahun.. mungkin beraksi di PGA tour sebagai golfer professional..... akakakakkkakaka.... bak kata org hendak seribu daya tanak seribu dalih..... ok kejap gua pun tatau aper kena mengena peribahasa tuh dgn menda menda lain.... kekekekkkekekekekekekkeke.....

5 Comments:

Blogger mr belacan said...

relek la... gua bayar hutang lu

10:53 AM  
OpenID d890de1a-334c-11e0-ab77-000bcdca4d7a said...

Is life in Msia is too depressing that made u stop blogging?
Is it really that bad?

10:30 PM  
Anonymous Anonymous said...

eeeaaaaa... apa ke hel nye ni bro.. meh dtg jumpa.. lama tak hempas lengan nih.. wa nk tarik balik kejuaraan single.. ada beran.. call wa 0123509804

5:10 PM  
Blogger mr belacan said...

deyyyyy machaaaaaa

11:32 PM  
Blogger mr belacan said...

test

12:00 AM  

Post a Comment

<< Home